2012. február 12., vasárnap

Hol terem a magyar vitéz, avagy Kozma Zoltán a csantavéri iskola derék katonája


A tehetséges ifjú pártkatona

Kozma Zoltán, mivel nem fűlt a foga a katonáskodáshoz élve a törvény adta lehetőséggel a civil szolgálatot választotta. Mint minden csantavéri ifjú VMSZ-es kiválóság, Kozma Zoltán is a csantavéri általános iskolába került civil szolgálatra.Ebben a köztudottan Pásztor István és helytartója a helyi VMSZ első embere Szedlár Erika által irányított pártiskolában Kozma Zoltán azzal a feladattal lett megbízva, hogy a fénymásológépet működtesse, vagyis hogy fénymásoljon a tanárok és a diákok számára.

Érdekes megemliteni, hogy szintén itt töltötte civil szolgálatát az az István Ervin is, aki a tavalyi helyi közösségi tanács választásokon Kozma Zoltánhoz hasonlóan a VMSZ-es listán indult, mégpedig annak első helyén. István Ervint egyébként a helyi szóbeszéd szerint gyengéd szálak fűzik a nála húsz évvel idősebb Szedlár Erika iskolaigazgatóhoz. Talán ennek tudható be, párttagsága mellett, hogy István Ervin minden képesités nélkül (végzettsége osztálytanitó) már évek óta mint matematika és némettanár tevékenykedik ebben a pártintézményben.

Kozma Zoltán katonai szolgálata abból állt, hogy naponta legfeljebb három órát töltött el az iskolában. Ebből másfél óra azzal telt, hogy burekot majszolva zsiros kezeivel fénymásolta a diákok számára előkészitett ellenőrzőket, a másik másfél órát pedig, pedofil hajlamait kiélve a nyolcadikos lányok inzultálásával töltötte. Amikor letelt ez a napi három órás katonai szolgálat, Kozma Zoltán magához vette az iskola hónapos autóbuszbérletét (amit egyébként az iskola azért vásárolt, hogy az itt dolgozók ingyen utazhassanak Szabadkára amikor ott különféle hivatalos ügyeiket kell intézniük) majd beutazott vele Szabadkára, ahol az időben már a Pannon rádió munkatársa volt és ott a katonai szolgálatával egyidőben aktivan tevékenykedett. Persze mivel az autóbuszbérlet egész nap Kozma Zoltánnál volt, az iskola tanárai kénytelenek voltak saját költségükön utazni ha Szabadkára kelett menniük.

Habár már több éve, hogy „leszerelt” Kozma Zoltán ma is igen gyakori vendég a csantavéri iskolában.
Az utóbbi időben azzal vált hirhedtté, hogy a Pannon televizió stábjával rendszeresen beront az iskolaszék üléseire és lehetetlenné teszi annak munkáját.
Történt ugyanis, hogy 2011 májusában a kilenctagú iskolaszék az oktatási törvények sorozatos megsértése és munkájának nem megfelelő végzése miatt felmentette tisztségéből Szedlár Erika iskolaigazatót. A felmentés persze nem járt igazgatóváltással mivel Pásztor István rögtön beavatkozott és elrendelte Deli Andor tartományi oktatási titkárnak, hogy ne adja beleegyezését az igazgatónő felmentésébe. Igy Szedlár Erika továbbra is a posztján, a csantavéri iskola pedig a Pásztor maffiaklán ellenőrzése alatt maradt.

Mivel Pásztor István a csantavéri VMSZ politikai tevékenységét szinte kizárólag a csantavéri iskolán keresztül bonyolitja le és igy létfontosságú számára annak ellenőrzése, az utóbbi hónapokban mindent elkövet hogy menessze a számára nem megfelelő összetételű iskolaszéket. Ennek következtében az iskolaszék tagjai (azaz öt tag a kilencből akik az igazgató felmentésére szavaztak) állandó fenyegetéseknek vannak kitéve, magának az iskolaszék munkáját pedig különféle módokon próbálják meg ellehetetleniteni.
Itt jön képbe újra Kozma Zoltán a csantavéri iskola derék katonája, aki a Pannon televizió stábjával rendszeresen megjelenik az iskolaszék ülésein és azokról a maga „objektiv” módján kiván tájékoztatni. Az iskolaszék elnöke Harmath Mária emiatt már többször volt kénytelen az iskolaszék üléseit megszakitani és elnapolni mivel az a törvény szerint nem nyilvános és csak azon személyek lehetnek rajta jelen akiket a törvény előir.
Természetesen akadnak az iskolaszék tagjai közül olyanok is akik szivesen veszik a Pannon televizió és Kozma Zoltán jelenlétét. Ilyen például az iskolaszék egyik VMSZ által delegált tagja Kozma Boldizsár aki történetesen Kozma Zoltán apja és egyben Pásztor István legsötétebb kutyája a csantavéri Hunyadi János általános iskolában.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése