2012. május 5., szombat

Egy nem adatgyűjtés, nem pártrendezvény margójára


Ez a felhívás az "Omega-50 jubileumi koncert Szabadkán a főtéren" című, a VMSZ által létrehozott FB esemény oldalán lett kiposztolva . Az autóbuszban való utazáshoz miért is kérik az emberek JMBG számát, talán az nélkül nem fordul el a busz slusszkulcsa? Már csak annak örülök, hogy itt nem törvénytelen adatgyűjtésről van szó, annak meg pláne, hogy a VMSZ nem tört kampánycsendet a tegnapi rendezvényével, ami picit sem volt párszájízű. 


...Egy normális Szerbiában,  nem igaz? Innen látszik, hogy menyire másképp fogjuk fel a világot kedves meszesek...


(VMSZ fail blog)

4 megjegyzés:

  1. Ez egy rossz szájízű fogalmazvány, ami igazából az Omegára nézve sértő a leginkább. Az ember elsősorban ember, majd azután jön, hogy egy nemzet tagja, és csak ezek után jönnek a pártok. Valahogy így tanította nekem öregapám, aki nemzeti érzelmű volt, amit jómagam is örököltem tőle. Az Omega pedig számomra a nemzetet juttatja eszembe, és nagyapám szavait, aztán jön az, hogy párt. Ha már viszont párt akkor az Omegát valakinek el kellett hívnia ahhoz, hogy jöjjön, és ugye mivel más nem hívta, ezért azok kérésére jött akik ezt megtették. Aki pedig hallgatta azok ha jól emlékszem magyarok voltak, kezükben sörrel, nem pedig pártszimbólummal. Értem én, hogy itten arra céloz a tisztelt blogger, hogy az Omega hangja csendet sértett, meg a lufik, de most lett ötven éves a zenekar. Nem jöhettek egy éve, mert az 49 de jövőre sem, mert az meg 51. Bosszantó az, hogy ennek sem lehet örülni.

    Ami a személyi számot illeti, na most itt van egy dolog. Az a bizonyos kulcs akkor is elfordul ha egy ittas sofőr vezeti a járművet, de mivel vannak ilyen fránya dolgok amikbe a fogalmazvány szerzője nem megy bele, miszerint biztosítás, névsor leadása a rendőrségen, vagy arra felhatalmazott ellenőrző szerveknél baj esetére. Ezt egy alapvető osztálykirándulásnál is el kell végezni. Minden szervezett út előtt így van ez. Amikor szervezett úton megy az ember Budapestre színházba akkor is kell, és akkor is ha csak Palicsra mennek kirándulni az ovisok a szomszédból.

    Akinek az Omega megvetendő, mert éppen a VMSZ hívta meg őket, annak azt tudom mondani, hogy nem kell szégyenlősnek lenni. Tessék a másik pártok is hívhatnak együttest, mondjuk itt az Illés, ha azóta fel nem oszlottak. Azonban ha el is jönnek, akkor is csak búcsú koncertezni. Nem akarom bántani én az Illést, Bródy János művész úrtól aláírásom is van, csak gondoltam éreztetem milyen az amikor egy oldal egy nemzetet sérteget, a saját nemzetét. Mert itt erről van szó. Jelen esetben az Omegát szeretném védeni, bár nem szorulnak rá. Ha pedig valaki valamit jobban tud akkor tessék bizonyítani. A szöveget illetően, gondoltam odaírom, hogy fogalmazvány, mert ugye ahhoz, hogy ez amit olvastam írás lehessen, a szerzőnek több műgonddal kellett volna eljárnia. Ami nem sikerült.

    Nagyon fontos és nékem öregapám ezt is tanította, mindig írjunk alá ha elmondtuk a véleményünket. Nemmás azért, hogy majd le tudják dobálni paradicsommal a ház falát, de szerencsére még csak azután lesz itt az idénye.

    Tisztelettel,

    Agárdi Gábor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nah hát akkor csak gyors címszavakban, az Omega a nemzet? :) Én államalapító Szent Istvánra emlékszem ugyan, Kóbor Janira nem. Jut eszembe akkor Vastag Csabi is a nemzet megtestesítője, vagy csak ő is épp 50 éves? :)
      http://www.facebook.com/photo.php?fbid=364484203599061&set=a.313597525354396.69971.307026496011499&type=1&theater
      Isten ments, hogy kampánycsend sértés legyen ez is.

      Jah, meg hogy nem adatgyűjtés, persze, hogy nem az, meg amúgy sem szokás a VMSZ berkein belül az olyasmi, pl Fremond sem erről beszél ebben a videóban 2:00-nál:
      http://www.youtube.com/watch?v=7pYMdYyww-8&feature=player_embedded
      ...hogy a Jeges aktákról ne is beszéljünk...

      -És a nagyapja a paradicsomos példa mellett a "söprögess a saját házad táján" vagy a "más szemében a szálkát, sajátjában a gerendát" mondásokat nem emlegette? Talán előbb a VMSZ-es anonim mocskoló zugbklogokat kellene számon kérni aztán szájkaratézni.
      http://pengetoll.blog.hu/

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Nagyapám derék ember volt, ezúton is köszönöm, hogy megemlítették ezzel öregbítve legendáját. Azt is köszönöm, hogy megemlítették István atyánkat, és ő is megköszönné ha itt lenne. Ami meg az Omegát illeti, arra nem szeretnék itt most választ adni, mert úgy érzem egy elmésebb illető képes csak rá igazán.

    "Csodálatos is, hogy egy nótáról mi minden jut eszébe egy magyarnak. De még csodálatosabb, hogy egy nótáról minden magyarnak ugyanaz jut eszébe. Nem a szöveg idézi föl ezt bennük, hanem valami sajátos kedélyhullámzás, melyet a hangok és a hozzájuk fűződő régi emlékek indítanak meg, szinte függetlenül a szövegtől, s ha valaki szavakba tudná foglalni, hogy mit is gondolnak és éreznek már emberöltők óta olyankor, mikor a Kék nefelejcs-et vagy a Nem ütik a jogászt agyon-t hallgatják, akkor ezek a le nem írt szövegek minden korban és minden egyénnél szinte szóról szóra egyeznének, s ezekből talán össze is lehetne állítani egy nemzeti bölcselet mozaiképületét." - Kosztolányi Dezső

    Szóval igen, az Omega is része a nemzetnek, a miénk. Lehet, hogy maguk éppen nem érzik sajátjuknak, de az sem baj. Nagyapám pedig kérem tisztelettel sohasem idézett nekem életbölcsességeket könyvből. Ő saját fejéből is tudta, hogy milyen élettapasztalatot adjpn át nekem. A takarításról meg az jut eszembe, hogy blogok vannak és lesznek. Az önök linkelt blogja is létező dolog bár nem sűrűn forgattam. De az a blog egy dologban eltér az önékétől, hogy ott nem ócsárolják azt az embert aki a nemzet külhoni tagjainak kettős állampolgárságot adott. Ez pedig nagy különbség. Szívük joga elmondani amit szeretnének, lehet, de mondjuk én nem tennék szart Orbán Viktor kezébe, ha ő az én kezembe egy nemzethez való tartozás papírra vetett zálogát adta.

    Tisztelettel,

    Agárdi Gábor

    VálaszTörlés