2012. május 5., szombat

Olvasói levél: Keserű-fiktív VMSZ-es plakát (+kép)

Pásztorunkért - akár egy magyarellenes Szerbiában
(klikk a képre a nagyobb méretért)

Néhány napja azon rágódom, hogy mennyire kegyeletsértő lenne egy ironikus, ám keserű fiktív választási plakátot fotóbótolni az aktuális választási kampány és egy tizenhárom évvel ezelőtti gyilkosság mementójára.
Elég nagy dilemma, ugyanis Krizsán Imre az életét vesztette, és családja talán már bele fáradt a szélmalom harcba, ám a tettes a mai napig a képünkbe bámul plakátok és újságok oldalairól. Eddig csak nyeltem a vajdasági médiából ránk folyó dicsekvést, ígérgetést, hazugságok folyamát, de ma szemtanúja voltam a VMSZ vurstli buszon közlekedő akciójának, és talán ez volt az utolsó csepp a pohárban. Busz megáll, ajtó nyílik és kitódult néhány zöld pólós fiatal lelkesen letámadva az arra tévedt és arrafelé rendelt ifjúságot:
-Gyertek ma este bulizni, zsír lesz, meglátjátok! -ígérték, miközben techno ritmusú mulatós zene(!) dübörgött a buszból. Szemmel láthatólag nem éltek előítéletekkel a tudatmódosító szerekkel szemben sem. Bizony az ilyen hurrá optimizmus manapság a józan embereket elkerüli. Páran fejüket vesztve menekültek, de sokan maradtak, annak ellenére, hogy nem látszott arcukon a meggyőződés, hogy tetszene nekik az egész. Bizony ha apucinak vagy anyucinak káder jellegű állása van, nincs mese, ott kell lenni, ahogy a górék parancsolják. Nem tudom miféle program hivatott lelkesíteni és szórakoztatni a szerencsétlen fiatalságot, de nem volt fakultatív jellegű. Mivel mindennek van határa, én is leléptem. Haza felé háborogva azon gondolkodtam, hogy is lehetne leírni,összefoglalni, hogy a franc nyavalyát csinált ez a banda az elmúlt húsz évben Milošević-től kezdve a Tadić-ig, de arra talán több kötetnyi írás sem lenne elég. Eszembe jutott például; hogyan tették tönkre egyre fogyatkozó közösségünket a dilettáns, önző, arrogáns politikájukkal. Miközben nekünk szigorú, kritikus, mennydörgő demagógiákat toltak a képünkbe, lent a parlamentben mindent megszavaztak néhány fájin kis posztért. Kell ettől jobb láncos kutya Belgrádnak? Hazudtak, loptak, csaltak. Ha valaki számon mert kérni bármit is, rögtön a legjobb védekezést választották:
-Milyen magyar vagy te, hogy Minket kritizálsz?!
-Hát ki fog téged megvédeni a szerbektől ,ha mi elbukunk? stb...
(kösz' szépen, lassan a szerbeket kéne inkább megvédeni egymástól, minket meg békén hagyni, ha már segíteni nem sikerül bennünket).
Hagyjuk, mert csak soha nem fejezem be, és csak még jobban felhergelem magam. Egyszóval jelenleg a VMSZ kampány röhejes lenne, ha nem emlékeznénk az elmúlt húsz év "sikertörténetére". Inkább az egyetlen magyar elnök jelöltre fókuszálnánk (már ez is röhej, ha nem tudnánk miről van is szó),a fent említett esetre tekintve. Szerintem, ezek a plakátok jobban kifejezik Pásztorunk politikáját, és egyszer végre elér megérdemelt jutalmáig: a HŰVÖSIG!
Maradok tisztelettel:egy rendszeres olvasójuk

A VMSZ eredményei számokban és strigulában


(VMSZ fail blog)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése