2011. december 30., péntek

A VMSZ harcol a kizsákmányolók és a korrupció ellen. Saját maguk ellen fordulnak?

"Persze elhihetjük, hogy a VMSZ-es politikusok tiszta lelkű, üvegzsebű, vagyonukat kemény munkával megszerző emberek. Hogy Kasza és Pásztor nevüket az egykori foglakozásukról és kedvelt munkahelyi szerszámukról vették át. De ettől talán valószínűbb, hogy már ők is a zavarosban halásztak a délszláv háborúk idején."

"Mégis a kis trónörökös, a Hitler-frizurás Bálint is albérletben él, és egy 11 éves tragaccsal jár a szerb Szkupstinába. Míg apja, akinek már négy zsírhurka díszíti tarkóját, az öt lova közül valamelyikkel kényszerül járni-kelni."

Egy írás VMSZ-es, vagyonosodásról,  elszámoltatásról és a kiszivárgott igazságbeszédről.





A BEJEGYZÉS EGY MÁSIK OLDAL ARCHÍVUMÁBÓL SZÁRMAZIK, ÍGY NEMFELTÉTLEN EGYEZTETHETŐ ÖSSZE A NAPI AKTUALITÁSSAL.


A VMSZ harcol a kizsákmányolók és a korrupció ellen. 
Saját maguk ellen fordulnak?


Ezen írás a következő TV-riportra és annak pimaszságára épül. Érzékeny VMSZ-szimpatizánsoknak nem ajánljuk a cikk elolvasását.




Mint hallhattuk, Egeresi úr szerint a 100 leggazdagabb szerbiai polgár háborús üzérkedő, korrupt és bűnöző. Talán igaza is van ebben, főképp ha figyelembe vesszük azt a 2007-es felmérést, mely szerint a VMSZ-t tíz éven át irányító Kasza József az 53. leggazdagabb szerb állampolgár volt, míg Pásztor István, a párt jelenlegi elnöke a három évvel ezelőtti listán még “csak” a 101. helyen kullogott.

Kaszát azóta saját csókosai bizalmi szavazás útján, páros lábbal rúgták ki a pártból. Persze Kasza Józsefet sem kell félteni, ugyanis már 2004-ben bebiztosította a nyugdíjalapot, hiszen azóta ő a belgrádi székhelyű Agrobank szabadkai kirendeltségének igazgatója (is).

Azt pedig már nem olyan nagy blikkfangosság kikövetkeztetni, hogy azok az emberek vajon mikor tollasodtak meg akik a legutoljára nyilvánosságra hozott, vagyis a 2007-es vagyonosodási listán ilyen szépen szerepeltek. Persze elhihetjük, hogy a VMSZ-es politikusok (a politikusszakma képviselőinek nagy részéhez hasonlóan) tiszta lelkű, üvegzsebű, vagyonukat kemény munkával megszerző emberek. Hogy Kasza és Pásztor a nevüket az egykori foglakozásukról és kedvelt munkahelyi szerszámukról vették át. De ettől talán valószínűbb, hogy már ők is a zavarosban halásztak a délszláv háborúk idején.

Hogy manapság miként fut a szekér a helyi politikai elitnél arról keveset tudni. Legutóbb egy, állami szervek által megkövetelt évi adóbevallás alapján kaptunk egy kis rálátást három helyi nagyágyú vagyonára.

Egeresi Sándor, a Tartományi Képviselőház elnöke 51 négyzetméteres újvidéki lakással rendelkezik, 160 négyzetméteres topolyai házban lakik, 2003-as gyártmányú Peugeot gépkocsit hajt, s a nejének 7 hektár földje van Bajmok közelében. Az elnöki fizetéséből tartja el négytagú családját. Kisebb összegű megtakarított pénzzel rendelkezik.

Pásztor István tartományi gazdasági titkár egy 62 négyzetméteres szabadkai lakás társtulajdonosa, Szabadka közelében van egy tanyája némi földdel, és 5 lova, valamint valamennyi megtakarított pénze.

Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági képviselője ingatlant nem tudhat magáénak, albérlőként él, Fiat Puntót hajt, amely 1999-es gyártmányú, a havi fizetése 115 000 dinár, és 7000 euró megtakarított pénzzel rendelkezik.

Innen is láthatjuk, hogy kenyér alig jut a mi derék politikusaink szájába, pedig ők életvitelszerűen a nap 24 órájában csak a mi javunkat szolgálják. Mégis a kis trónörökös, a Hitler-frizurás Bálint is albérletben él, és egy 11 éves tragaccsal jár a szerb Szkupstinába. Míg apja, akinek már négy zsírhurka díszíti tarkóját, az öt lova közül valamelyikkel kényszerül járni-kelni. Arra meg már gondolni sem merek, hogy milyen rossz fény vetülne az elnök úrra ha ez egyik fehér lova hátán vonulna be a szabadkai ócskapiacra “téli patkót” venni….

Na de térjünk vissza Egeresi TV-s nyilatkozatára, azt is találta mondani, hogy a korrupciót is fel kell számolni… Itt emlékeztetnék mindenkit a délvidéki öszödi beszédre, amely nálunk egy közép-bácskai kis faluban, Zentagunarason esett meg idén. Hadd emeljünk ki néhány részletet a kiszivárgott anyagból:

Hölgy: „A községi tanács tagja vagyok, tehát a pénzeknek egy részébe direkt beleszólásom van, vagyis hát a többségébe direkt beleszólásom van, hogy hova, mit meg miért. No most ugye az egyértelmű lesz, hogy a helyi közösség maga minimális támogatást fog kapni, mivel ugye a ligás helyi közösséget nem igazán fogjuk támogatni. Viszont próbálunk más formában pénzeket ideirányítani, és itt nagy hangsúlyt kapnának a civil szervezetek. Itt a civil szervezeteknek a működését meg kell, hogy erősítsük egy kicsikét és a tagságát meg kell, hogy erősítsük egy kicsikét, és azokon a civil szervezeteken keresztül, akik úgymond bevállalják a VMSZ támogatását meg a VMSZ tagságát.”

Férfi 1: „A vezetőségben legyen minél több VMSZ-közeli vagy legalább támogató, meg a tagságban is látható legyen azért, hogy van VMSZ-es vonal. Tehát nem süthetjük rá egyik civil szervezetre sem, hogy no most akkor VMSZ-es civil szervezet, de vissza kell igazolnunk a község felé, hogy miért is adott annak a civil szervezetnek. Ez egy kicsit fáj, egy kicsit erőszakos, de muszáj lesz.

Férfi 2: „Most csinálták nagyon sokan – gondolom – ezt az összeírást a magyar választói névjegyzékre. Nagyon sokan aláírták, nekünk van egy nagyon komoly adatbázisunk, hogy ki hol él, kik hányan vannak, hány szavazó van stb., ez most mind megvan. Ezeket ki kell használni, ezt a dolgot. A Magyar Nemzeti Tanácsra lesznek a választások ebben az évben. Ez az egyik leges-leges-legnagyobb választás lesz. Ez ugyanolyan választás lesz, mint az országos, a köztársasági vagy a tartományi. Nekünk ott minél több embert ki kell vinnünk, minél több VMSZ-es szavazatnak kell lennie. Mert indulni fognak a demokraták, a ligások, különböző civil szervezetek, mindenki indulni fog, sok más magyar párt, lesz minden az égvilágon. S nekünk többséget kell ott szereznünk. Miért kell többséget szerezni? Azért kell többséget szerezni, mert az MNT-be most is komoly pénzek jönnek be.

A hangok alapján a hangelvételen hallható Férfi 2 Fremond Árpád, a hölgy pedig feltehetőleg Sípos Hajnalka, a topolyai önkormányzat községfejlesztési és helyiközösség-fejlesztési tárcával megbízott tanácsosa.



Ugye mindenki azt várná, hogy ezek után VMSZ magába szállt, fejek hullottak, a pártvezérek asztalcsapkodásától pedig a föld is remegett… na persze…

Fremond Árpád az eset után elmondta, hogy a VMSZ az illegálisan készített hangfelvétel miatt meg tette a bűnvádi feljelentést a rendőrségen és az ügyészségen.

-Nem tudom, mi lesz az ügy vége, de mindenféleképpen komoly következményekre kell számítani. Az elmúlt 20 évben nem volt még példa arra, hogy valaki felvegye egy politikai párt zártkörű taggyűlését. A nyomozás még folyik, többek között azt is ki kell deríteni, hogy hány taggyűlésen felvételeztek az ismeretlen személyek, és hány hanganyagból vágták össze a végleges változatot - mondta Fremond.

Pásztor István, a VMSZ elnöke tovább cifrázta, ő egyből felháborítónak és példátlannak tartotta az esetet.

– Ilyesmit még sohasem tapasztaltam, amióta politikával foglalkozom. Arra már volt példa, hogy különböző csoportosulásokhoz tartozó embereknek eltérő véleménye van bizonyos dolgokról, és mindent megpróbálnak megtenni saját elképzeléseik megerősítésének érdekében. Annyi biztos, hogy megtesszük a törvény alapján rendelkezésünkre álló büntetőjogi lépéseket – nyilatkozta Pásztor, aki szerint sokkal fontosabb lenne azzal foglalkozni, hogy ki és hogyan készítette a hangfelvételt, mint azzal, hogy mi hangzott el a szóban forgó zártkörű ülésen(!!!)

Ugye érti mindenki? Sunyiskodnak, pénzt csalnának el, adatot gyűjtenek, megélhetési politizálnak, és miután lebuknak kikérik maguknak és feljelentést tesznek. Lassan úgy érezheti az ember, hogy nem is Délvidéken történik meg mindez, hanem dél-amerikában egy banánköztársaságban.

Nemrégiben pedig nagy sajtóvisszhangot és felhördülést eredményezett amikor a Szabadkai Rádió magyar szerkesztősége bejelentette, hogy anyagiak hiányában három identitásmegőrző műsorát kénytelen beszüntetni. Miután a szabadkai VMDP gyorssegélyt nyújtott a rádiónak és már az anyaországi politikai is felemelte a szavát, hirtelen a VMSZ is észbe kapott. Egy VMSZ-es káder gyorsan berohant a szerkesztőségbe sajnálkozni és megígérte, hogy lesz pénz. Majd ezután jött a közlemény, amire furcsa módon senki se kapta fel a fejét. ,,A Szekeres László Alapítvány (ami a délvidéki magyarság fő helyi pénzelője ) meghívásos pályáztatás útján rendkívüli támogatást nyújt a Szabadkai Rádió magyar szerkesztőségének, amely így megoldást jelenthet a szerkesztőség anyagi gondjaira, így döntött hétvégén a VMSZ Elnöksége.” Tehát, a VMSZ elnöksége dönti el, hogy egy független és helyi szinten a legnagyobb pályázati pénzeket leosztó alapítvány kit támogat? Mondjuk a VMSZ elnöksége nagyjából megegyezik a jelenlegi alapítványi kuratórium összetételével is, de különben mit gondol a kedves Olvasó, kik jelölik a kuratóriumi tagokat?

Vegyük át még egyszer az elejétől. A VMSZ-es vezetők benne vannak abban a bizonyos felső 100-ban, amelyet Egeresi is mint bűnözőket emleget - bár az adóbevallásukból a vagyonuk nem derül ki, inkább csak ködösítenek, sőt nyilvánvalóan hazudnak. A párt egyik prominens embere Fremond Árpád, aki korábban a párt Ifjúsági Tagozatát irányította, most pedig országgyűlési képviselő, “nyíltan kimondja” a kiszivárgott hangfelvételen, hogy az MNT többség arra kell, hogy egymás között leoszthassák a pénzeket. Aztán mikor ez is kiderül, háborognak és a rendőrséghez futnak, ahonnan sajnos ki is engedik őket…Ezután pedig Egeresi Sándor nyakkendőt köt (kender hurok helyett) a nyakára és kiáll a feldíszített karácsonyfa elé, hogy megmondja a tutit a korrupcióról és az imperialista kizsákmányoló burzsoákról. Rendben van ez így?

Mindenesetre Egeresinek - bár csupán egy fél mondatában - de igaza is van a fenti videóbejátszásban, mégpedig amikor azt mondja: “Mi a szegénység elleni harcról és annak eredményéről nehezen fogunk beszámolni”…

(MAGYARázat.info - kelt. 2010 dec. 29)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése