2012. április 12., csütörtök

Egeresi Sándor fotóarchívuma



Egeresi Sándor, a Vajdasági Parlament elnöke, egy igazi politikai túlélő, az a fajta amely a rendszer és rezsimváltások atomvillanásait svábbogár módjára túlélve, az elhullottak maradványain lakmározva maradt fen és izmosodott meg. Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy a VMSZ immáron a 6. párt amelyet hithűen szolgál. Bár igaz ami igaz, valóban nagyra csak itt vitte. Mondhatnám úgy is, hogy felvitte az Isten a dolgát, hiszen magánál a Szentatyánál, a római pápánál is audienciát kapott. Mint később többször is elmondta, ezzel gyermekkori vágya teljesült.
Na igen, érdekes ifjonti álom lehetett ez, hiszen anno tartományi vezetője volt a titói kommunista párt ifjúsági tagozatának, a SZISZ-nek. Szinte látom is magam előtt ahogy Sanci vörös kendővel a nyakán énekli a "Druže Tito mi ti se kunemo"-t és közben csakis a Szent Péter tér márványoszlopai járnak a fejében. Később sem okozott neki nagy gondot a pártokráciára való átváltás, de néhány kommunista sablont mái napig megtartott magán. Olyat mint például a megrögzött szivarozás, amely Titónak, vagy a kubai elvtársaknak is nagy szenvedélye volt. Ezen élvezete 60 ezer adódinárunkba kerül havonta, egy szerb lap leleplező cikke szerint. Egeresi bizonyára rendelkezik néhány kaméleon felmenővel is, hiszen színváltó képességét és ügyes nyelvét bármely hüllő megirigyelhetné. A következő képsorokon, amelyet egyik olvasónk osztott meg velünk, éppen a Milosevici komenesta diktátor párdon, demokratikusan megválasztott szocialista Milosevic és egyéb bíborlelkű nagyfejűek társaságában láthatjuk:

Olvasónk levele:


Találtam pár cukiságot Egeresi Sándorról amikor még Milosevicnak nyalt keményen. Ezek a képek még a 90-es évek elején készültek amikor a "hős vezérünk" Topolyára látogatott és pózolt a topolyai elöljárókkal, igazgatókkal, katonatisztekkel, szóval az össz kommunista rajta van... Remélem használni tudja valamire :)


-kattintson a képekre a nagyításért-






(VMSZ fail blog)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése