2012. április 10., kedd

Olvasói levél: Az óbecsei Gazsi prímás válasza Pásztor Pisti húsvéti üdvözletére


Kedves Pásztor Pisti!

Örrömme vettük kézbe kedves húsvéti üdvözleted, amelyet kűtté nekünk. Még a rajkók is rittak, de űk bánatukba. Legközelebb füstőtt kóbászt, meg sonkát kűggyé, mer arra itt nagyobb szükség lenne. Jó tunni, hogy négy éve, amióta itt űsz a nyakunkon, végre ránk is gondósz.  Nehéz a mi sorsunk errefelé. Visszagondolok, négy éve akartátok megalakítani a világhírű nagy magyar kvartettet, amibe hároman jádzottatok vóna, te meg a sógorod. De mivee a bandába sok vót a kontrás, és csak te szeretté vóna prímás lenni, hát aztán csak nem gyütt össze a kvartett.
Azóta itt Óbecsén az eemút  négy évbe 5000 munkanélküli bőgős lett, akikenk te vagy a primása. Sajnos nincs elég kontrás és most azon fáradozunk a Balog Tutáékka, hogy összeszedjünk tízezer kontrást, meg egy új primást. Akkó má meg lehetne alakitani az új bandát, aki nagyon szépen tudna baseválni a magyar embernek.
Itt nagy a szegínysíg, csak egy szemétkihordó vállalatot tuttatok megalakítani négy év alatt. Kőő ez nekünk? Eddig a rajkók tuttak turkálni a szemétbe, de mosmá azt is eehordjátok elülünk, há mi lesz ebbű? Az a Knézi Petyó, a helyi primás gyerek, nagyon jó keze van nekije. Meg aztán a kótát is tudja óvasni, csak nagyon rossz a filhallása. Ezért senki se akarja bevenni a bandába. Naszóval ez a helyi prímás gyerek mongya, hogy azé nincs gyár, meg azé nincs munka, meg azé nincs nincs se, mer itt kódorog az a világválság nevű csávó és ű az oka mindennek. Há a devla vigye el azt a csávót, amerrű gyütt, de én sejtem hunnan gyütt. Vótunk Nagybecskereken baseválni, meg Ingyijába  is lakziba. Ötezreseket tűztek a vonyómra oszt aszonták, hogy náluk is járt az a világválság nevű csávó, de űk attak neki két pofont és eliszkót Óbecse felé. Azóta itt ténfereg, bujdosik valahun, senki nem talájja és eszi a kenyerünket meg az idegeinket.
Négy éva alatt még a pecellói utat se tuttátok megcsinyálni. A múttkor mentünk a bandával, a tóni taxis vitt bennünket. Alig mentünk 40-el fejenként és mire pecellóra értünk a bőgő majdnem darabokra törött. Há dikk má, mire hasonlít ez? Azt sugdossák, hogy vót rá piz, de valaki elcsóreszolta.  Pistikém, nem mi vótunk, az egy másik banda vót. Állitólag a DP nevű banda keze is benne van, akiknek az a Tádics a primásuk, vagy hercegprimásuk. Jajj, anyósom talákozott vele a karácsonyi misén, amikó kéregetni ment a templony elé. Mise kellett neki, úgy ellágyút a szive, hogy még a muncusa is nedves lett tüle. Majd bepisált, de szerencse, hogy nem vót rajta bugyi.  Nagyon csóró a csávó, egy lyukas dinárt se adott neki, pedig két kézzel könyörgött, hogy aggyatok, aggyatok...de csak ementek mellette, piz meg sehun. Anyósomnak azé teccik a csávó és aszonta, hogy ű rászavaz, de te ne féjj pistikém. Kivertük a fejibű ezeket a szép gondolatokat.
Ej Pistikém, Pásztorovics Pistikém, betelepitettétek ide azt a sok etnikai kissebséget, mi magunk közt csak cigányoknak hivjuk őket. Ezek nágyon dógosak, egész éccaka lopni járnak. Má nem győzik a munkát és nappa is dógoznak. Há mi marad nekünk? Ezek mindent ellopnak elülünk. A mutkor is baseváltunk a helybeli kocsmába amikó berontottak a zsernyákok és falhó állitották a bandát. Hiába montuk, hogy nem mi vagyunk azok, nem akarták elhinni. Akkó még a gyantát is kilopták a zsebembű, pedig azt még Moszkvába vettem két rágógumiért, amikó kimentünk a sztrapacska tepsibálba baseválni. Ne hozzatok ide má több kisebbséget, elég vót má. Annyi jót tettél má az érdekünkbe, hogy a következőkbe ne tégy semmit, nekünk akkó lesz a legjobb. A magyarszót is eevetted tülünk, pedig annyi jó vót benne. Még a zsiroskenyeret is abba csomagótuk. Most meg csak a te bandádról irnak, az meg minket ippeg nem érdekel. Másik banda sorsáról szeretnénk hallani. Elkúrtátok a sok gyárat, ami itt vót, há nekünk is adhattá vóna belülük. A malom ippeg jó lett vóna, merhogy közee van a putrihó oszt efért vóna benne a banda a rajkókkal együtt. Zsiga a kontrás aszonta, hogy ű rádszavaz, de ne féjj, úgy összevertük, hogy azóta álmába is kontrázik.  Ha megalakul az új banda, szeretnénk elhúzni a nótádat, aztat, hogy hej Pistikém, pistikém, Pásztor pistikém, hol legel a nyájad... 


Gazsi a prímás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése