2012. április 14., szombat

A közúti gyilkos, Pásztor István áldozatai követelik az igazságot


Tesszük a dolgunk. Pont.
Mindent megúszunk! Felkiáltójel! 


-- A legjobban az fáj, hogy a tragikus balesetet követően nem tanúsított semmilyen megbánást, fel sem hívott bennünket, nem nyilvánított részvétet a családnak, csak a bírósági tárgyaláson találkoztunk először személyesen, ahol ártatlannak mondta magát -- mondták a lezárult bírósági per kapcsán az újságíróknak, a balesetben szörnyethalt csantavéri Krizsán Imre fia és lánya. Édesapjuk abban a öt évvel ezelőtt, a csantavéri úton történt, közúti szerencsétlenségben vesztette életét, amelyet Pásztor István, a Tartományi Végrehajtó Tanács alelnöke okozott. A család perújrafelvételt indítványoz, mert elégedetlenek a bírósági ítélettel. A tragikus baleset okozóját, a közlekedésbiztonság ellen elkövetett bűncselekmény vádjával, a bíróság első fokon, felfüggesztett tíz hónapos szabadságvesztésre, majd a fellebbezést követően, másodfokon egy évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.
Ifjabb Krizsán Imre, az áldozat lánya,  Ilona, valamint a balesetben részt vett Krizsán Ljubica, az áldozat házastársa, arról szóltak, hogy az egész bírósági eljárás indokolatlanul húzódott el, három évvel a baleset után került először tárgyalásra. Nem értik, hogy miért történhetett így, mint ahogy azt sem, miért minősítették át Ljubica súlyos sérüléseit könnyűvé.
A baleset 1999. április 13-án történt, Pásztor István Csantavér felé haladva, nem az útviszonyoknak megfelelően és a megengedettnél gyorsabban hajtotta gépkocsiját. A Višnjevac előtti kanyarban, egy előtte haladó kombit előzve frontálisan összeütközött a vele szemben szabályosan közeledő személyautóval. A balesetben a helyszínen életét vesztette a gépkocsit vezető Krizsán Imre, a mellette ülő felesége súlyos sérüléseket szenvedett.
 A család arról beszélt, hogy a vizsgálat során nem derült fény minden részletre, nem tudják, például, hogy vettek-e vérmintát a balesetet okozó Pásztortól, hogy találtak-e alkoholt a vérében. Azt is nehezményezik, hogy a bírósági ítéletnél, enyhítő körülményként tüntették fel, hogy tekintélyes közéleti személyiségről van szó.
 A sajtótájékoztatót Mirko Bajić, a Népi Demokrata Párt körzeti bizottságának elnöke szervezte, aki kiemelte, hogy pártja jogsegélyszolgálata segíteni fogja Krizsánékat abban, hogy elindíthassák a perújrafelvételt.

Magyar Szó archívuma nyomán VMSZ fail blog


Kapcsolódó cikkek: 
Pásztor István - a közúti gyilkos, aki ezt is megúszta...
Napi VMSZ-es kvíz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése